Bachelor i musikk og helse

Kristiansand

Omfang

Heltid

Studiestart

Høst

Studieplasser

Søk opptak Søkekode: 255 792

På musikk og helse studiet vil du lære om sammenhenger mellom musikk, livskvalitet og helse.

Med en bachelor i musikk og helse vil du få forståelse for hvordan musikk kan være en ressurs i menneskers liv og hvordan musikk kan brukes for å gi mennesker gode liv.

Studiet skal gi deg innsikt i hvordan du kan bruke musikk som aktivitet for mennesker i ulike aldre og livssituasjoner, og hvordan musikk kan brukes som kommunikasjon og relasjon.

I løpet av studiet vil du utvikle musikalske ferdigheter på eget instrument og i samspill med andre, få forståelse for musikkens rolle i samfunnet, og få kunnskap om sammenhenger mellom musikk, pedagogikk og psykologi.

I studiets tredje år får du praksis på relevante arenaer.

Som student i musikk og helse bør du ha interesse for mennesker, kommunikasjon og relasjon.

• 15. april - ordinær søknadsfrist.
  • 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.

Søk med studiekode

Når får du svar på søknaden?

Politiattest

Kunnskapsmål:

• tilegne seg grunnleggende kunnskap om sammenhenger mellom musikk og helse
  • tilegne seg grunnleggende kunnskap om utviklingsarbeid, forskning og yrkesetiske retningslinjer relatert til musikk og helse
  • tilegne seg kunnskap om musikkens historie i ulike kulturer
  • tilegne seg grunnleggende kunnskap om ulike arrangeringsteknikker
  • tilegne seg grunnleggende kunnskap om lyd, opptaksteknikk og musikkteknologiske hjelpemidler
  • tilegne seg kunnskap om musikkens tverrfaglige kvaliteter

Ferdighetsmål:

• kunne reflektere, kommunisere og anvende kunnskap til å drøfte og løse faglige og yrkesetiske problemstillinger relatert til musikk og helse
  • tilegne seg musikkteoretiske og analytiske ferdigheter som gjør studenten i stand til å tolke og beskrive ulike musikalske uttrykk
  • tilegne seg musikalske ferdigheter som gjør studenten i stand til både å skape ulike musikalske uttrykk sammen med andre, og å skape et personlig musikalsk uttrykk gjennom et instrument
  • tilegne seg ferdigheter i å gjennomføre tilpassede musikkaktiviteter for ulike målgrupper
  • tilegne seg ferdigheter i ledelse av ulike musikkgrupper
  • tilegne seg ferdigheter innen arrangering og produksjon av populærmusikk, som gjør studenten i stand til å skape, forme, bearbeide og ferdigstille en musikalsk produksjon
  • tilegne seg pedagogiske ferdigheter i musikk
  • tilegne seg analytiske og metodiske verktøy som gjør studenten i stand til å tolke, beskrive og bruke musikkens tverrfaglige kvaliteter.

Generell kompetanse:

• tilegne seg erfaringer og ferdigheter rundt faglig diskusjon og refleksjon
  • tilegne seg ferdigheter i å formidle fagstoff, både muntlig og skriftlig
  • reflektere rundt musikkens plass i en større, tverrfaglig sammenheng
  • utvikle gode arbeidsrutiner og erfaring med både selvstendig arbeid, og samarbeid i ulike grupper
  • lære seg å innhente og vurdere informasjon fra ulike kilder og anvende dem kritisk
  • formulere, drøfte og begrunne ulike standpunkt og problemstillinger
  • få ledertrening

Semesteravgiften på dette studiet er:

1. år kr. 4.650,- pr. semester (ordinær semesteravgift + instrumentavgift + arrangementsavgift)

2. år kr. 5.950,- pr. semester (ordinær semesteravgift + instrumentavgift + arrangementsavgift)

3. år kr. 4.300,- pr. semester (ordinær semesteravgift + arrangementsavgift)

I tillegg faktureres SiA-avgift på kr. 485,- per semester.

Studiet er relevant for arbeid med musikk og mennesker i alle aldre innen kultursektor og interesseorganisasjoner.

Her er eksempel på yrker der utdanningen kan brukes:

Som student ved AHS vil det være mulig å ta deler av utdanningen i utlandet.

Bachelor i musikk og helse danner grunnlag for masterstudier i musikkterapi ved Norges Musikkhøgskole og master i musikkvitenskap ved andre institusjoner i inn- eller utland.

Utfyllende informasjon om bachelor i musikk og helse  finner du i studieplanen for studieprogrammet (pdf).