Gå til innhold

Nei. Opptakskravene våre en generell studiekompetanse, og prioritering av søkere gjøres basert på karakterer fra videregående.

Nei. Vår undervisning i musikkteori tar for seg det grunnleggende, og det er ikke krav om forkunnskaper. Men studiet blir enklere hvis du kan noe musikkteori. Så les gjerne litt på forhånd hvis dette er helt nytt for deg.

Ja. Du må ha et hovedinstrument, og du bør ha grunnleggende ferdigheter på instrumentet ditt. Men du vil få individuell opplæring ut fra ditt eget nivå.

De fleste av studentene våre har sang som hovedinstrument, eller spiller bandinstrumenter som piano, gitar, bass, eller trommer. Men vi har også blåseinstrumenter, strykeinstrumenter og laptop-studenter. Vi forsøker å skaffe lærere til de fleste instrumenter.

Ja. Men da forutsetter vi at du disponerer din egen datamaskin, og at du kan investere i noe utstyr som gjør at du også kan bruke laptopen som instrument live og i samspill. Utstyr du bør disponere er egen laptop (med Ableton Live), lydkort og en midi controller (keyboard eller pad). Vi kan foreslå gode alternativer ved studiestart dersom du ikke har dette fra før.

Det er en fordel å ha egen datamaskin. Men skolen har en datalab med 20 iMac som brukes til musikkundervisning, og som kan disponeres av musikkstudentene utenom undervisning. Skolen har i tillegg fire editeringssuiter med iMac, mikrofon og lydkort. Disse brukes mest til vokalopptak og miksing.

Skolen har fire bandrom og seks mindre øvingsrom, et lydstudio og fire editeringssuiter (som også brukes som øvingsrom) og to konsertscener (aula og kantine).

Bandrommene er utstyrt med en liten PA, trommesett, el-piano, gitarforsterkere og bassforsterker. Det er piano i alle andre øvingsrom. Det er egne øvingsrom dedikert til trommer, gitar, bass og vokal.

Studio har en Mac med et Orion 32 lydkort, og LogicX, ProTools og Native Komplete plug-in pakke installert. Høyttalere: et Neumann KH 310 A par og et Yamaha NS-10 M par. Blant øvrig utstyr finner du bl.a. Focusrite ISA 828 preamp, Focusrite Octo Pre MkII preamp, Rupert Neve 5032 mic preamp, Slate Digital VMS One mic preamp, 2 dbx 1046 compressor/ limiter og 2 Universal Audio 6176 preamp/compressor, og en API 500 Lunchbox med diverse EQ, limiter, preamp og kompressor. Vi har også et utvalg mikrofoner med ulike karakteristikker og bruksområder.

Editeringssuitene har en iMac, lydkort, mikrofon og et par høyttalere.

Du betaler en semesteravgift. Du finner en oversikt her.

Ansgarskolen eies av Misjonskirken Norge, og skolen er verdimessig forankret i det kristne livs- og menneskesynet. Men som student på Ansgar høyskole kan du være trygg på at du kan komme akkurat som du er, uavhengig av livssyn. Du vil få faglig og forskningsbasert undervisning som først og fremst er forankret i verdier som likeverd, respekt, omsorg, kunnskap og kvalitet.

I praksis kan det kristne verdigrunnlaget synes rundt deg i studenthverdagen gjennom noen tilbud som er frivillig å delta på. Ansgarskolen driver bibelskole på campus, og de har åpne morgensamlinger og andakter. Vi har også et flott kapell på campus.

Les mer om skolens formål og verdigrunnlag her.

Studiet gir ikke en yrkestittel som kvalifiserer for bestemte yrker. De fleste velger å studere videre, eller kombinere bachelorgraden med andre fag.

Men etter en bachelor i musikk og musikkproduksjon kan man jobbe som selvstendig næringsdrivende musiker, musikkprodusent, studiotekniker, arrangør o.l. Andre steder hvor musikkutdanning er relevant, er i skole (men da trengs mer utdanning), kulturskole, kultursektoren, ungdomsklubber, frivillige organisasjoner, interesseorganisasjoner, konsert- og festivalarrangører o.l.

Bachelor i musikk og helse kan brukes inn mot helse- og sosialsektoren, i tilknytning til spesialundervisning, i kulturskoler, på alders- og sykehjem, i rehabilitering, fengsel, psykiatri o.l. Gjerne i kombinasjon med en skole- eller helserelatert utdanning. En bachelor i musikk og helse ved AHS kvalifiserer til å søke opptak på master i musikkterapi ved Norges musikkhøgskole. En master i musikkterapi kvalifiserer til å jobbe som musikkterapeut.

Bachelor i musikk, menighet og ledelse kan gi jobb i kirker og menigheter som barne- og ungdomsarbeider, musikkpastor, menighetsmusiker o.l.

Se også oversikt over videre studiemuligheter i egen liste nederst på denne siden.

Nei. Da må du ta en lærerutdanning, eller videreutdanning i pedagogikk.

Våre musikkstudier har mye obligatoriske aktiviteter, og dette innebærer oppmøte på det meste av undervisningen. Det er derfor ikke anbefalt med pendling.

Våre musikkstudier har mye obligatoriske aktiviteter på dagtid som gjør at jobb på dagtid er krevende å få til. Det er mulig å kombinere studier med deltidsjobb, men det er viktig å merke seg at studier tar mye tid, og at unntak for obligatorisk aktivitet grunnet jobb ikke innvilges. Det er sjeldent mulig å kombinere studier med fulltids jobb.

Mange av våre studenter jobber litt ved siden av studiene, men studiet blir regnet som første prioritet.


Vi har ca. 80 musikkstudenter fordelt på de treårige bachelorløpene våre.

Noen studenter som starter på årsstudium ønsker deretter å ta hele bachelorgraden. Vi kan ikke love videre studieplass, og vil derfor anbefale at du søker opptak til bachelorprogrammet hvis du er i tvil.

Godkjenning og innpassing av tidligere avlagte eksamener foretas på individuelt grunnlag etter søknad.

På Bachelor i musikk og musikkproduksjon er det mulig å få innpassing til 2. året dersom du har en årsenhet fra et godkjent lærested fra før. Da ønsker vi at du søker gjennom lokalt opptak.

Les mer her.

All undervisning foregår på norsk. Eksamener og andre oppgaver kan derimot besvares på engelsk eller annet skandinavisk språk.

Vi tilbyr normalt ikke enkeltemner i musikk.

Ved særskilte behov er det mulig å strekke studiet utover normert tid. Dette vurderes individuelt og etter avtale med studiekoordinator.

Skolen tilbyr utveksling og har avtaler med noen få studiesteder. Det er noe begrensede muligheter for musikkstudentene, men er du interessert, ta kontakt med studieveileder så tidlig som mulig. Du kan lese mer om utveksling her.

Listen er ikke fullstendig, og det tas forbehold om endringer. Ta kontakt med det enkelte studiested for informasjon.

For studenter på programmet musikk og helse:

For studenter på programmet musikk, menighet og ledelse:

Masterstudier for alle musikkstudenter med minst 80 stp i musikk:

For studenter på programmet musikk og musikkproduksjon: