Studiet gir ikke en yrkestittel som kvalifiserer for bestemte yrker. De fleste velger å studere videre, eller kombinere bachelorgraden med andre fag.
Men etter en bachelor i musikk og musikkproduksjon kan man jobbe som selvstendig næringsdrivende musiker, musikkprodusent, studiotekniker, arrangør o.l. Andre steder hvor musikkutdanning er relevant, er i skole (men da trengs mer utdanning), kulturskole, kultursektoren, ungdomsklubber, frivillige organisasjoner, interesseorganisasjoner, konsert- og festivalarrangører o.l.
Bachelor i musikk og helse kan brukes inn mot helse- og sosialsektoren, i tilknytning til spesialundervisning, i kulturskoler, på alders- og sykehjem, i rehabilitering, fengsel, psykiatri o.l. Gjerne i kombinasjon med en skole- eller helserelatert utdanning. En bachelor i musikk og helse ved AHS kvalifiserer til å søke opptak på master i musikkterapi ved Norges musikkhøgskole. En master i musikkterapi kvalifiserer til å jobbe som musikkterapeut.
Bachelor i musikk, menighet og ledelse kan gi jobb i kirker og menigheter som barne- og ungdomsarbeider, musikkpastor, menighetsmusiker o.l.
Se også oversikt over videre studiemuligheter i egen liste nederst på denne siden.