Emnet består av to kurs som til sammen gir en innføring i musikkproduksjon.
I kurset Musikkteknologi skal studenten gjennom praktisk arbeid tilegne seg grunnleggende ferdigheter i bruk av Logic Pro som programmerings- og innspillingsverktøy.
I kurset Arrangering og notasjon skal studenten tilegne seg grunnleggende kunnskap om sentrale populærmusikalske arrangeringsteknikker, og jobbe selvstendig med å anvende disse på en kreativ og god måte i egne arrangementer. Studenten skal tilegne seg grunnleggende ferdigheter i bruk av Sibelius som notasjonsverktøy.
Undervisningen til disse to kursene gis som obligatoriske seminartimer, hvor studenten under veiledning arbeider selvstendig med oppgaver tilknyttet kurset. Studentaktive læringsformer som gruppearbeid og selvstendig arbeid, benyttes. Læringsaktivitetene omfatter prosjektarbeid, kollokvier og lærerveiledning. Studieteknikk, muntlige fremstillingsferdigheter og analytiske ferdigheter vektlegges.
Forventet arbeidsomfang
Emnet MUS131 Musikkproduksjon I utgjør 20 studiepoeng og går over to semester. Ifølge Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring skal et studieår ha et arbeidsomfang på mellom 1500 og 1800 timer, hvilket betyr 560-600 arbeidstimer for et emne på 20 studiepoeng.