Bachelor i musikk og musikkproduksjon

Kristiansand

Omfang

Heltid

Studiestart

Høst

Studieplasser

Søk opptak Søkekode: 255 714

Høsten 2021 starter vi opp et NYTT studium for deg som ønsker å skape og produsere musikk.

Studiet vil gi deg muligheter til å utvikle deg som musiker, artist, komponist, låtskriver, studiotekniker og musikkprodusent, noe som gir en bred kompetanse innen musikk og musikkproduksjon.

Samtidig kan du fordype deg i dine interesser, utvikle deg som artist, finne ditt musikalske uttrykk og dyrke ditt talent. Du møter inspirerende lærere som selv er utøvende musikere og musikkprodusenter.

I løpet av utdanningen får du instrumentundervisning og undervisning i samspill, musikkutøving og formidling.

Du får undervisning i musikkproduksjon, hvor vi fokuserer på kreative ferdigheter innen låtskriving og arrangering, i tillegg til kunnskap og praktiske ferdigheter innen musikkteknologi og studioarbeid.

Du får relevant praksiserfaring, bransjekunnskap og anledning til å bygge nettverk innenfor musikkbransjen.

I løpet av utdanningen får du tilbud om å bli med på studietur til USA.

• 15. april - ordinær søknadsfrist.
  • 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.

Søk med studiekode

Når får du svar på søknaden?

Politiattest

Kunnskapsmål

Kandidaten:

• Har bred kunnskap om musikkens historie, egenart, plass og funksjon i samfunnet.
  • Har bred kunnskap om musikkteori.
  • Har bred kunnskap om ulike arrangeringsteknikker innenfor populærmusikk.
  • Har bred kunnskap om bransjekunnskap og entreprenørskap innenfor musikkbransjen.
  • Har kunnskap om lyd, opptaksteknikk og musikkteknologiske hjelpemidler.
  • Kjenner til musikkproduksjon som kunstnerisk utrykk.
  • Har kunnskap om instrumenter og ledelse i band - og/eller kor.

Ferdighetsmål

Kandidaten:

• Kan anvende bred faglig kunnskap i musikkproduksjonens prosess fra idè til ferdig produkt der det benyttes verktøy som Logic, Sibelius og Pro Tools.
  • Kan anvende musikkfaglig kunnskap på praktiske og teoretiske problemstillinger, og faglig begrunne sine vurderinger.
  • Kan beherske faglige verktøy innen samspill og ledelse.
  • Kan beherske kunstneriske utfordringer på en kreativ, analytisk og undersøkende måte i eget hovedinstrument.
  • Kan beherske sentrale teknikker på bruksinstrument og vise til god teknikk i eget hovedinstrument.
  • Kan anvende faglig kunnskap innen låtskriving, arrangering og produksjon til å skape, forme og ferdigstille musikalske produksjoner.

Kandidaten:

• Kjenner til etablerte og nytenkende prosesser innenfor musikk – og konsertproduksjoner.
  • Kan formidle fagstoff både muntlig og skriftlig.
  • Kan planlegge og gjennomføre selvstendig arbeid, samt lede og ledes i samarbeid i ulike grupper.
  • Kan utveksle synspunkter, delta i faglige debatter og bidra til nytenkning og god praksis innenfor musikkfaget.

(med forbehold om endring)

Første år

• MUS131 Musikkproduksjon I (20 stp)
  • MUSXXX Instrumentutøving I (10stp)
  • MUSXXX Samspill (5 stp)
  • MUSXXX Musikkteori og hørelære I (10 stp)
  • MUSXXX Musikkhistorie og analyse (15 stp)

Andre år

• MUSXXX Musikkproduksjon II (10 stp)
  • MUSXXX Musikkproduksjon III (15 stp)
  • MUSXXX Instrumentutøving II (10 stp)
  • MUSXXX Samspill og ledelse (5 stp)
  • MUSXXX Musikkteori og hørelære II (5 stp)
  • MUSXXX Bransjekunnskap og entreprenørskap I (5 stp)
  • EXP115 Examen facultatum, akademisk skriving (10 stp)

Tredje år

• MUSXXX Instrumentutøving III (5 stp)
  • MUSXXX Bransjekunnskap og entreprenørskap II (10 stp)
  • MUSXXX Musikkproduksjon IV (10 stp)
  • MUSXXX Bacheloroppgave i musikkproduksjon (15 stp)
  • MUSXXX Musikkbransjepraksis (10 stp)
  • EXP101 Examen philosophicum (10 stp)

Semesteravgiften på dette studiet er:

1. år kr. 4.650,- pr. semester (ordinær semesteravgift + instrumentavgift + arrangementsavgift)

2. år kr. 5.950,- pr. semester (ordinær semesteravgift + instrumentavgift + arrangementsavgift)

3. år kr. 4.300,- pr. semester (ordinær semesteravgift + arrangementsavgift)

I tillegg faktureres SiA-avgift på kr. 485,- per semester.

En bachelorgrad i musikk og musikkproduksjon gir relevant kompetanse til arbeid innenfor musikk og musikkproduksjon.

Det kan være som selvstendig næringsdrivende, studiotekniker, det frivillige musikklivet, kulturorganisasjoner, kommunale kulturstillinger, barne- og ungdomsarbeid, frilans etc.

Det anbefales å ta en mastergrad for å spesialisere seg innenfor sitt fagområde, dette bidrar til å øke muligheter i dagens arbeidsmarked.

Ta kontakt med studieveileder eller koordinator på musikk dersom det er spørsmål knyttet til yrkesrelevants.

Som student ved AHS vil det være mulig å ta deler av utdanningen i utlandet.

Utfyllende informasjon om bachelor i musikk og musikkproduksjon finner du i studieplanen for studieprogrammet (pdf) (oppdateres snarest).