Årsstudium i musikk

Høst

Studieplasser

Søk opptak Søkekode: 255 777

For deg som vil studere musikk ett år. Du vil få innblikk i musikkens grunnleggende delområder: musikkteori, instrumentundervisning, musikkhistorie og musikkproduksjon. Samspillserfaring og musisering med andre er også en viktig del av dette året. Studiet kvalifiserer for videre studier på alle våre bachelorstudier i musikk.

• 15. april - ordinær søknadsfrist.
  • 1. mars - søknadsfrist for enkelte søkergrupper, og søkere som søker opptak på grunnlag av realkompetanse. Se sidene til Samordna opptak.

Søk med studiekode

Når får du svar på søknaden?

Kunnskapsmål:

• tilegne seg kunnskap om musikkens historie i ulike kulturer
  • tilegne seg kunnskap om ulike arrangeringsteknikker
  • tilegne seg kunnskap om musikkens tverrfaglige kvaliteter

Etter fullført studie skal man kunne:

• tilegne seg musikkteoretiske og analytiske ferdigheter som gjør studenten i stand til å tolke og beskrive ulike musikalske uttrykk
  • tilegne seg musikalske ferdigheter som gjør studenten i stand til både å skape ulike musikalske uttrykk sammen med andre, og å skape et personlig musikalsk uttrykk gjennom et instrument
  • tilegne seg ferdigheter i ledelse av ulike musikkgrupper
  • tilegne seg ferdigheter innen arrangering av populærmusikk, som gjør studenten i stand til å skape, forme, bearbeide og ferdigstille arrangementer i ulike stilarter.
  • tilegne seg analytiske og metodiske verktøy som gjør studenten i stand til å tolke, beskrive og bruke musikkens tverrfaglige kvaliteter.

Generell kompetanse:

• tilegne seg erfaringer og ferdigheter rundt faglig diskusjon og refleksjon
  • tilegne seg ferdigheter i å formidle fagstoff, både muntlig og skriftlig
  • utvikle gode arbeidsrutiner og erfaring med både selvstendig arbeid, og samarbeid i ulike grupper
  • lære seg å innhente og vurdere informasjon fra ulike kilder og anvende dem kritisk
  • formulere, drøfte og begrunne ulike standpunkt og problemstillinger
  • få ledertrening
  • utvikle dannelse

Semesteravgiften på dette studiet er kr. 4.650,- pr. semester (ordinær semesteravgift + instrumentavgift + arrangementsavgift)

I tillegg faktureres SiA-avgift på kr. 485,- per semester.

Utfyllende informasjon om Årsstudium i musikk finner du i studieplanen for studieprogrammet (pdf).