Gå til innhold
Koronaviruset - informasjon til ansatte og studenter

Koronaviruset - informasjon til ansatte og studenter

Foto: FHI.no - CDC, Alissa Eckert

Oppdatering 05.08.20 kl. 08:38

Oppstart nytt skoleår

Hele høstsemesteret vil det være omfattende smitteverntiltak ved skolen:

  • Holde avstand, en-meters regelen gjelder for hele campus og alle aktiviteter
  • Være nøye med håndvask og bruk av håndsprit
  • Det blir en del digital undervisning, fordi vi må begrense antall studenter på campus og i undervisningsrom.
  • Dersom du har symptomer på sykdom skal du ikke komme på skolen

Oppdatering 18.05.20 kl. 15:22

Lånekassen informerer

Studenter som har hatt nedgang i inntekten på grunn av koronasituasjonen i hele eller deler av perioden mellom 1. mars og 15. juni 2020, kan ha rett til et tilleggslån. Tilleggslånet er bare et tilbud for studenter som har hatt rett til å få lån eller stipend etter 1. mars 2020.

De som søker lån og stipend etter forskriftens del 3 kan få et tilleggslån på 26 000 kroner.

Både fulltids- og deltidsstudenter kan søke om tilleggslånet.

Studenter som kan dokumentere at de har mistet inntekt på grunn av koronasituasjonen kan på et senere tidspunkt få 8 000 kroner av tilleggslånet som stipend.

Søknadsfristen for å søke om tilleggslånet er 15. juni 2020.

Her finner du mer informasjon om tilleggslån korona

Oppdatering 14.04.20 kl. 19:33

Det er nå bestemt at det ikke gis undervisning på campus for Ansgar høyskole resten av semesteret. Undervisning gis fortsatt digitalt og alle eksamener gjennomføres digitalt utenfor campus.

Når det gjelder Ansgar bibelskole gis det heller ikke undervisning på campus foreløpig, men undervisningen gis digitalt. Tidligst kan ABS åpne for undervisning 18. mai, men vi vet ennå ikke når eller om campus kan åpnes for igjen dette semesteret.

For begge skolene følger vi de påleggene som myndighetene pålegger oss.

Beboere på studenthjemmet disponerer sine hybler så lenge utleieperioden varer (til 7. juni), men beboerne er pålagt å følge smittevernreglene fra FHI, noe som innebærer blant annet 2 meters avstand fra andre mennesker, og at det maks må oppholde seg 5 personer i samme rom.

Oppdatering 08.04.20 kl. 12:00

lanekassen-melding

Oppdatering 02.04.20 kl. 12:00

Høyskolens studienemnd har vedtatt alternative eksamensformer for eksamen i mai, og sannsynligvis utsatt eksamen i august. Les mer

Oppdatering 24.03.20 kl. 16:15

Statsminister Erna Solberg har akkurat informert om at tiltakene mot Korona-viruset fortsetter til etter påske. Vi må derfor fortsatt holde Ansgarskolens lokaler stengt til over påske.

Vi vil fortsatt gjøre vårt beste for å tilby undervisning til elever og studenter off campus. Vi håper å kunne se dere etter påske, men forholder oss selvsagt hele tiden til myndighetenes anbefalinger.

Oppdatering 19.03.20 kl. 21:14

Hei alle sammen:)! Kan hende noen av dere studenter hadde syntes det var fint å ha noen å prate med i denne annerledes-tida! Studentpastor Anne-May er på jobb (fra hjemmet) selv om hun er i karantene og du kan gjerne booke en samtale med henne enten på tlf, FaceTime eller Skype:). Klikk deg inn på linken under, og finn en tid som passer for deg!! 

Alt godt til dere alle, og ta godt vare på hverandre!! 

https://www.supersaas.com/schedule/Studentpastor/Samtale_med_studentpastor

Mvh Anne-May

Oppdatering 13.03.20 kl. 11:16

Skolebygningen blir stengt fra i dag kl 16

Etter pålegg fra helsemyndighetene blir skolebygningen bli stengt for studenter fra i dag kl 16.  Etter dette blir det ikke anledning for studenter til å benytte skolens lokaler. Stegning vil vare frem til 26.3. Trenger du noe på fra skolen (f.eks bøker eller egne instrumenter)  må du hente det ut i løpet av dagen.  Ordning for å hente ut post vil bli etablert over helgen.

Oppdatering 12.03.20 kl. 16:00

Styret ved AHS har besluttet at all undervisning på campus går ut fra og med 13/3 og inntil videre. Styret vil oppfordre alle studenter som bor på studenthjemmet og som har mulighet til det, om å reise til sine hjemsteder så snart det lar seg gjøre slik at ingen blir ufrivillig sittende i karantene på studenthjemmet.

Studenter vil få løpende oppdatering ved endringer. Campus holdes åpen inntil videre.

Oppdatering 11.03.20 kl. 12:45

Ha god håndhygiene. Vask hendene ofte. Bruk antibac. Unngå fysisk kontakt med andre, for eksempel: unngå håndhilsing og klemming. Host eller nys i albuen. Dersom du har vært i områder med sykdomsutbrudd eller har hatt kontakt med noen som har vært disse stedene, skal du ta kontakt med lege før du kommer på skolen. Dersom du har symptomer og er usikker på årsak, hold deg hjemme.

På Ansgarskolen prioriterer vi ekstra vask av dørhåndtak, toaletter og andre typiske smitteflater. Vask hendene og bruk antibac når du kommer på skolen.

For øvrig viser vi til generelle råd fra Folkehelseinsituttet og Kristiansand kommunes Corona-telefon.

Dersom studenter må være borte fra undervisning eller praksis på grunn av smitte, mistanke om smitte eller karantene, gjøres det unntak fra vanlige fraværsregler.

Les mer på disse nettsidene:

 

Kontaktperson