Gå til innhold
Trygve Isene: Master i ledelse og menighetsutvikling

«Da jeg jobbet som tømrer visste jeg ikke at jeg skulle bli så glad i filosofi og akademia. Dette er en ny oppdagelse for meg.» 

Hvorfor har du valgt å studere master i ledelse og menighetsutvikling? 

Jeg har kanskje valgt en litt mer kreativ inngang til studiene, siden jeg reiser til Belgia som utvekslingsstudent til neste år. Jeg tenker at jeg tar en slags master i teologi, og tilføyer og kombinerer det med fag som erstatter de obligatoriske fagene her. Valgfagene blir også mer teoretisk rettet enn praktisk som de er her på Ansgar. 

Hva er det du liker med dette studiet? 

Jeg er veldig glad i å tenke. Jeg liker å stille meg selv spørsmål som jeg kan prøve å finne svar på, spesielt relatert til Gud, kirke og livet. Jeg er interessert i filosofi og systematikk. Jeg er kanskje ikke så praktisk orientert som jeg burde vært i forhold til at jeg tar en praktisk orientert master. Jeg syns likevel at den biten er spennende og ekstra nyttig for meg. 

Hva kan du tenke deg å bruke studiene til?

Jeg har lyst til å gå videre og ta en doktorgrad.

Hva er drømmejobben? 

Det er nok å studere. Jeg trives veldig godt som student. Kunne jeg på en eller annen måte tjene penger på svare på spørsmål knyttet til teologi, så hadde det vært min drømmejobb. 

Hvordan trives du på Ansgar? 

Jeg trives veldig godt. Jeg er glad i lærerne og de er både pedagogisk dyktige og kunnskapsrike. Jeg føler ikke at jeg kaster bort tiden min når jeg er på forelesning. Miljøet er sunt, trygt, underholdende og også ganske formativt. Jeg opplever at jeg utvikler meg som menneske i den sosiale settingen som er her på høyskolen.  

Hvorfor valgte du Ansgar? 

Jeg har en slektning som er lærer her. Jeg jobbet som tømrer i 6 år og uttrykte etter hvert et ønske om et skifte i livet. Jeg har ikke noe bedre ord på det enn at jeg ville Gud. Så det ble litt lobbyvirksomhet for å få meg til Sørlandet, og da var det mye ros og gode ord om Ansgar høyskole. 

Du har en praktisk bakgrunn og nå ønsker du en akademisk vei videre? 

Ja, jeg trivdes veldig godt som tømrer og hadde nok fortsatt med det resten av livet, hvis det ikke hadde vært for at jeg fikk en skade. Det var ikke det at jeg ikke trivdes, men jeg måtte tenke nytt. Jeg hadde også gjennom menighetslivet fått en smak på noe som jeg ikke fram til da, hadde klart å leve ut som jeg ønsket. Da jeg måtte gjøre noe annet, var det ganske åpenbart at jeg måtte gå i denne retningen. 

Har studiet hjulpet deg med det du ønsket? 

Ja, men det har nok tatt meg i en annen retning jeg først trodde. Da jeg jobbet som tømrer visste jeg ikke at jeg skulle bli  så glad i filosofi og akademia. Dette er en ny oppdagelse for meg. Studiet har gjort meg ganske nerdete. Det syns jeg har vært spennende å oppdage.

 

Les mer om Master i ledelse og menighetsutvikling