Kognitiv nevrovitenskap omhandler de fysiologiske prosesser som ligger til grunn for mentale ferdigheter. Emnet gir en innføring i hvordan mentale prosesser og opplevelse har basis i nevrobiologisk aktivitet. Det tar videre for seg forløpet av menneskelig erkjennelse fra oppmerksomhet, sansning, tolkning av sansemateriale, språklige prosesser og hukommelse. Emnet omhandler også de nevrale systemer som ligger til grunn for blant annet sansning og søvn. Målet med undervisningen er å gi studenten kjennskap til grunnleggende begreper, temaer, problemstillinger og empiriske forskningsfunn innen kognitiv nevrovitenskap, samt en innføring i ulike forskningsmetoder som benyttes i dette moderne forskningsfeltet.
Undervisningen vil bli gitt i form av forelesninger, obligatoriske seminar og nettbasert undervisningsmateriell. I tilknytning til seminarundervisningen, hvor det er fokus på studentaktive læringsformer som gruppearbeid og muntlige presentasjoner, kan det også benyttes læringsaktiviteter som prosjektarbeid, kollokvier og lærerveiledning. I det første året vektlegges studieteknikk, skriftlig fremstillingsferdigheter og analytiske ferdigheter. Dette legger grunnlaget for å bli en god fagperson og faglig formidler. I seminartimene settes fagstoffet fra pensum inn i en dagsaktuell sammenheng og et anvendt perspektiv, for å øke forståelsen av stoffet, evnen til refleksjon og samfunnsengasjementet.
Forventet arbeidsomfang
Semesteret løper fra januar til mai. Se studieprogrammets innledende presentasjon for beskrivelse av forventet arbeidsomfang.