Gå til innhold
Ny monografi om Bibelen og migrasjon av Markus Zehnder

Spørsmål knyttet til migrasjon er blant de mest opphetete temaene på begge sider av Atlanterhavet. Vestlige samfunn har endret seg dramatisk på grunn av stor innvandring de siste tiårene.

Kristne er også engasjert i diskusjonen og prøver å finne retning fra de bibelske tekstene.

Overveldende støtter personer i ledende stillinger (både i den sekulære verden og i kirker og trosbaserte organisasjoner) en tilnærming til temaet som er preget av størst mulig åpenhet. Blant mange kristne er Bibelen sett på som et dokument som oppfordrer oss til å åpne grensene så vidt vi kan. I den bredere befolkningen er det imidlertid forbehold om dette synet.

Denne boken er skrevet av Markus Zehnder, professor II i bibelvitenskap ved Ansgar høyskole. Zehnder er en bibelprofessor som har vært vitne til massemigrasjon førstehånds, både i Europa og i USA, og som har vært migrant selv i over tjue år. Zehnder prøver å ta et skritt tilbake og se på hele det bibelske vitnet i dens kompleksitet, i stedet for å plukke ut noen passasjer som fremmer en spesifikk agenda.

Boken ser også på de viktigste dataene på bakken, innen psykologi, demografi, økonomi og sikkerhet (inkludert data som er relatert til situasjonen i Norge) - data som ikke lenger kan ignoreres når man prøver å anvende Bibelen på en ansvarlig måte.

Boken demonstrerer manglene i de aller fleste bibelske og teologiske publikasjoner om migrasjon og presenterer et omfattende argument for bruk av nøkternhet og forsiktighet, og mot kortsiktig og følelsesmessig drevet politikk.

Kjøp eller les utdrag av boken her.

Markus Zehnder har tidligere publisert en podcast om emnet fra Biola University der han er professor i Det gamle testamentet.

the-bible-and-immigration

Forfatter