Her er en gjeng som har samspill undervisning! Fra venstre; Daniel Raaum Ropstad, lærer og høyskolelektor i musikk Trond Tellefsen, Ole Kristian Lippert og i midten (i stripete skjorte) Elisabeth Mjanger, studiekoordinator for musikk.
Hvem vil dere anbefale studiet for?
De som har vært med i et ungdomsmiljø og i et lovsangsmiljø. Du trenger å ha en viss interesse for musikk og kanskje også å lede møter, sier de begge to.
«Brenner man for lovsang og trives med å lede folk inn i lovsang, så kan det være interessant å lære hvorfor vi gjør det vi gjør. Det er lurt å ha et teologisk grunnlag når man først skal stå på en plattform!» sier Daniel Ropstad.
Hvorfor startet høyskolen denne bacheloren?
«Dette har vi hatt på agendaen en god stund fra både styret og ledelse. Vi kjørte en spørreundersøkelse rundt i menighetene om det er et stort behov for menighetsmusikere, så nå har vi kjørt i gang med dette studiet og vi har troa på det!» sier Elisabet Mjanger, som er studiekoordinator for alle studiene på musikk.
Studiet er en kombinasjon av musikkfag og teologifag, så de som tar denne bacheloren får en hybridløsning. De som vil kan gå videre på master i teologi og de som ønsker det kan blant annet ta master i musikkvitenskap UIO og master i Kunstfag UIA.Studieløpet skal på best mulig måte ruste studentene til arbeid i menighetstjeneste.
Denne utdannelsen er lagt opp slik at den kan brukes ute i menighetssammenheng. Ropstad og Lippert er det første kullet av bachelorstudenter for musikk, menighet og ledelse.
Nå håper de flere oppdager studiet og søker seg inn på bacheloren til neste år!
Noe for deg? Sjekk ut mer om studiet her
Artikkelen har vært publisert i Ansgarmagasinet. Les siste nummer av Ansgarmagasinet her