Kulturkunnskap og sosialantropologi (5 studiepoeng): Kurset tar sikte på å gi studentene en helhetlig forståelse av kultur og en innføring i sosialantropologi. Sentrale temaer for faglig drøfting er hva som kan bidra til bærekraftig mangfold og konstruktive interkulturelle relasjoner i sammensatte samfunn. Undervisningen tar også for seg hvordan ulike perspektiver kan bidra til nytenkning og gi flere verktøy for å skape bærekraft og balanse i måten mennesker lever i og med naturen på.
Undervisningen har en praktisk rettet del der studentene skal samarbeide om å planlegge og arrangere en åpen panelsamtale om et tema knyttet til rasisme eller annen diskriminering og inkludering, på skolen eller på en annen arena i lokalsamfunnet. Et av de obligatoriske arbeidskravene i emnet er å ha bidratt til gjennomføringen av panelsamtalen. Oppgavefordelingen avklares med faglærer.
Feltarbeid som metode (5 studiepoeng): Kurset tar sikte på å gi en forståelse av og første erfaring med feltarbeidet som metode. Studenten skal gjennomføre et mindre feltarbeid i en interkulturell kontekst under veiledning, og analyserer dette i seminaroppgaven.