Gå til innhold
Hva skjedde med kallet?

Vet du hva som er din drivkraft eller ditt kall? 

Har alle et kall? Hvilke ønsker har Gud for livet ditt? Det er ikke alltid så enkelt å finne ut av.

Det er noen av spørsmålene som kom opp i Ansgarpodden da Martin Jakobsen og Ingunn Folkestad Breistein samtalte med Ingrid Eskilt.
 
 ahs_forside_ansgarpodden_banner_v2
 
Ingrid Eskilt, pensjonert førsteamanuensis ved Ansgar høyskole, har forsket på hvordan ulike generasjoner tenker om kallet. I sin doktoravhandling intervjuet hun mennesker fra tre ulike generasjoner om synet på hva kall og misjon er. Hvordan folk ser på det med kall har tydelig endret seg opp gjennom årene.
 

For hva er et kall? Er kallet noe helt konkret? En helt spesiell gave du har fått? Eller er kallet mer hvordan du lever hverdagslivet? Er kallet livslangt, eller leves kallet ut på forskjellige måter i forskjellige faser av livet?

Har alle mennesker et kall eller er det bare noen spesielt utvalgte? 

Kommer kallet med stor K overraskende og uventet på deg, nærmest som en ordre? Eller kan vi se på kallet som et frø som ligger der og gradvis vokser fram som en overbevisning?

Selv har Eskilt gravd mye i disse spørsmålene, og hevder at hun ikke har hatt stor frimodighet på egne vegne når det kommer til det med kall.

«Det er aldri en oppgave som jeg selv hadde funnet på å søke på, men jeg ble spurt sier hun om hennes vei inn i misjonstjeneste. 

«Kanskje vi kan hvile i at et kall er noe som er fra Gud, men så bruker han ofte mennesker til å utfordre oss.»

 

P.S. Vurderer du å ta teologi? Ta en kikk på studiet her.