Filosofi- og vitenskapshistorie (7 studiepoeng)
Kurset skal gi studentene en innføring i europeisk filosofihistorie. I faget legges det vekt på å beskrive noen av de mest grunnleggende problemer angående virkelighetsbilde, gudsforståelse, erkjennelse og etikk. Studentene vil arbeide med ulike virkelighetsbilder og kunnskapsidealer som er blitt fremsatt gjennom historiens gang. Kurset gir en analyse av gyldighetskriterier for kunnskap og hvordan disse kriteriene har forandret seg i vekselvirkning med den samfunnsmessige utvikling. Kurset gir innblikk i hvordan synet på mennesket har forandret seg i lys av filosofiske, religiøse og vitenskapelige idéer. Kurset gir studentene kjennskap til etiske og politiske forestillinger og idealer i ulike historiske epoker.
Etikk (3 studiepoeng)
Kurset gir en historisk og systematisk innføring i etikk. Kurset har både en tematisk og historisk tilnærming. Det gir innblikk i hovedposisjoner i normativ etikk, og det trekkes linjer fra antikken til middelalderen og moderne tid. Det legges også vekt på etisk argumentasjon og hvordan denne kan begrunne valg av handlingsalternativ.
Undervisningen foregår gjennom forelesninger og undervisningsvideoer og seminarer (eksamensalternativ B). Seminarene har obligatorisk fremmøte.