Karakterutskrift og vitnemål

Vitnemålsportalen

Ved hjelp av Vitnemålsportalen kan du selv hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter.

Hvorfor benytte Vitnemålsportalen?

Når du søker på studier og jobb vil du som oftest bli bedt om å fremvise dine vitnemål/karakterutskrifter. Før lanseringen av Vitnemålsportalen har disse dokumentene kun vært tilgjengelig på papir.

Vitnemålsportalen:

• gjør det enkelt for søker å tilgjengeliggjøre sine resultater
  • gjør det enkelt for arbeidsgivere og studiesteder å motta resultater
  • sikrer at resultater som deles er korrekte

Vitnemål

• I Vitnemålsportalen finner du oversikt over alle dine beståtte emner og oppnådde grader. Herfra kan du dele resultater med potensielle arbeidsgivere eller andre relevante parter. Du velger selv hvilke resultater du vil dele og legger inn e-postadresse til mottaker. Du kan bestemme hvor lenge mottaker skal kunne se dine resultater. Du finner også  oversikt over hvilke resultater du tidligere har delt. Vitnemålsportalen genererer en elektronisk lenke som sendes til mottaker via e-post. Mottaker kan også laste ned dine resultater  i form av en PDF. Du slipper å vente på å få tilsendt en karakterutskrift fra AHS, og mottaker kan være trygg på at resultatene de mottar er ekte.
  • Gå til www.vitnemalsportalen.no for å logge inn og dele dine resultat. Du logger på med din Feide-bruker eller med ID-porten (BankID, MinID, Buypass eller Commfides)

Karakterutskrift

• Du kan også hente en digitalt signert karakterutskrift i Studentweb. Denne er klar i løpet av noen minutter etter bestilling - du trenger altså ikke vente på å få tilsendt karakterutskrift i posten.
  • Du henter digitalt signert karakterutskrift ved å logge inn på Studentweb og gå til bestillinger.
  • Velg "Karakterutskrift med digital signatur" og trykk på "Bestill".
  • Etter ca. 10 minutter kan du hente karakterutskriften som en digitalt signert Pdf ved å gå til Dokumenter.