Gå til innhold
Offisiell innsettelse av rektor Øyvind Skjegstad

Offisiell innsettelse av rektor Øyvind Skjegstad

«Det er mange ting å ta tak i! Det er annerledes nå som jeg er rektor og sjef, men jeg syns det er skikkelig gøy!» sier Øyvind Skjegstad, Ansgarskolens nye rektor. 

Fredag 26. januar var det offisiell innsettelse i Ansgarkapellet ledet av studentpastor og høyskolelektor Anne May Abrahamsen. Flere ansatte fra både høyskolen og bibelskolen hadde tekstlesning, og generalsekretær Siri Iversen holdt en tale til den nyinnsatte rektoren. 

innsettelse-rektor-oyvind-skjegstad-januar-2024-3

Det var sang ved musikkstudent Sofie Børud Rødskog, og forbønn ved tidligere rektor Bjørn Øyvind Fjeld, styremedlem Tina Sødal, koordinator på teologi Gordon Valen, og generalsekretær Siri Iversen. 

 

innsettelse-rektor-oyvind-skjegstad-januar-2024-17
innsettelse-rektor-oyvind-skjegstad-januar-2024-7

Etter innsettelsen ble det samling i kantina med god mat og taler, ledet av Harald Nygaard, tidligere rektor og nå ny administrasjonsleder. Dag Andersen, Bjørn Øyvind Fjeld, Terje Simonstad og Marius Hodne, ga noen gode ord til den ferske rektoren.    

innsettelse-rektor-oyvind-skjegstad-januar-2024-37

De første ukene som ny rektor 

Året 2024 startet med fullt snøkaos og avlyst undervisning. De neste tre ukene har det derimot vært normal drift, og Skjegstad er godt i gang.  

«Det er mange ting å ta tak i! Det er annerledes nå som jeg er rektor og sjef, men jeg syns det er skikkelig gøy!» sier Øyvind Skjegstad. 

Han opplever at det er en god stemning og en genuin optimisme på huset, så det kjennes godt ut. 

Denne første våren skal han bruke noe ekstra tid på bibelskolen. På høsten skal det lages nye strategiplaner, og rektoren skal også delta på Universitets- og høgskolerådets Dekanskole, som er en lederskole for høyskolesektoren. Der håper han å både bli kjent med andre mennesker som jobber med noe av det samme som han, samt å lære mye om ledelse innenfor høyskolesektoren. 

innsettelse-rektor-oyvind-skjegstad-januar-2024-24

Han opplever at han har fått en dose tillitt som han ønsker å ivarta på best mulig måte. 
«Dette er ikke en jobb jeg har drømt om hele livet, men det er en jobb, en utfordring og en mulighet som jeg tar fatt på med glede!» sier Øyvind Skjegstad.