Trådløs nett

Eduroam - høyskolens trådløse nettverk

Ansgarskolen tilbyr Eduroam til alle studenter på høyskolen. Eduroam er en felles trådløs nettløsning som brukes av mange nasjonale og internasjonale utdanningsinstitusjoner.

Eduroam (education roaming) er et internasjonalt og sikkert system for trådløs nettilgang, basert på samme brukernavn og passord uavhengig av hvor brukeren befinner seg. I praksis fungerer det slik at maskinen søker etter nærmeste eduroam tilgangspunkt og automatisk logger seg på, uten at brukeren trenger å foreta seg noe. De aller fleste statlige universiteter og høgskoler i Norge har eduroam, og det samme gjelder for høyere utdanningsinstitusjoner i de fleste land i Europa.

Installasjon av Eduroam

Følg linken og last ned profil for din enhet.

Brukernavnet er det samme som FEIDE (eksempel: [email protected]).

Passordet kommer fra elevnett på biblioteket. Det må derfor først logges på i biblioteket for å få tilgang til Eduraom. Vi anbefaler at det brukes samme passord som på FEIDE (så blir det færre passord å holde orden på).

Detaljert beskrivelse av Android følg beskrivelsen her:

Gå til https://eduroam.no/connect i nettleser på mobilen, og skriv inn Ansgar for å søke opp Ansgar høyskole:

eduroam-2

Last ned appen:

eduroam-3

Etter å ha installert appen, velg Ansgar høyskole:

eduroam-4

Trykk på Installer:

eduroam-5

Skriv inn ditt personlige brukernavn og passord og trykk Installer:

(eksempel på brukernavn: [email protected])

screenshot_20190318-125636

Står det «Profil installert» med som vist i grønn tekst overfor har det lykkes. Minimer dette vinduet og du er påkoblet Eduroam.

Lykke til!