Gå til innhold
Musikkstudenter på turné

Musikkstudenter på turné

Musikkstudentene Thomas Hake-Steffensen, Semhar Mehari og Karen Masao er klare for turné! De er tredjeårsstudenter og elsker å drive med musikk. Semhar og Karen har brukt det de har lært i tidligere semester om hvordan legge opp sin egen turné, og jobbet med dette siden i fjor sommer. Det har ikke bare vært lett, men nå er de klare. «World domination!» utbryter Semhar.  

img_2866

Thomas reiser fra 6.-8. februar og skal spille på Uhørt i Oslo og på Haugetun folkehøyskole. Han har med seg fullt band og vil spille eget materiale og låter.

image0

Semhar og Karen skal ha to konserter i Oslo, 26. mars på Uhørt, og 26. april på Bababar. 

Sammen, men hver for seg 

Semhar og Karen har egne konserter, men deler samme band. Idéen startet en kveld hvor de begynte å drodle rundt idéen om å ha samme band, samme spillejobber, men hver sin konsert.  
Musikkstilen til Semhar er Reggae og Afrobeats. «Det viktigste er at jeg får deg til å danse!» ler hun. For Karen er det R&B og soul som gjelder. De har ikke undervisning dette semesteret, så det blir skriving på bachelor og tid til å drive med musikken.  

skjermbilde-2024-02-06-kl.-15.02.37

Kulturmiks og musikk

Semhar er 24 år og eritreer. Hun er født i Libya, og bodde i Italia i 6 år før hun som 8-åring kom til et asylmottak i Norge. Etter hvert flyttet familien hennes til Molde hvor hun bodde fram til hun begynte på Ansgar høyskole. Karen er i dag 23 år. Hun er født i Tanzania og kom til Norge da hun var 8 år. Familien bodde på Strømmen utenfor Oslo og i 2019 dro hun til Kristiansand for å gå på bibelskole. Året etter begynte hun å studere musikk på Ansgar høyskole. 

Hvor mye preger bakgrunnen deres musikkutrykket? 

«For min del prøver jeg å finne min egen reise, så det er ikke så mye kultur. Jeg prøver heller å finne ut av hva jeg liker, og bringe min kultur inn i det», svarer Karen. 

For Semir er det viktig å ha med seg den eritreiske kulturen inn i musikken. 
«Kulturen min skal alltid være med om det er gjennom merch, klær eller språk. Jeg bruker elementer fra språket mitt inn i musikken også», forklarer hun. 

For de som har lyst tiil å høre dem, så spiller de på MusikkGerdas onsdag 6. mars !