Gå til innhold
Lars Verket, klimarådgiver og padlosof

Lars Verket, klimarådgiver i Kristiansand kommune, var gjest på torsdagens Gerdas kafé. 

Han er utdannet sosialøkonom og friluftsveileder, og har også studert livsstyrketrening under mottoet: Glød – Glede – Galskap 

Andre titler på Lars er padlosof, foredragsholder, fotograf, havpadler, forfatter, frilansjournalist, og han signerer ofte det skriver med: Lars Verket, en undrende borger.

Padlosofien hans er inspirert av bl.a. økofilosofen Arne Næss. Ute på sine mange kajakkpadleturer har han oppdaget viktigheten av enkelhet og langsomhet, og at det ikke alltid er jo større jo bedre. Verdier som lett kommer i bakgrunnen i dagens samfunn. 

bilde-inn-i-teksten 

Sett mindre økologisk fotavtrykk 

Klimarådgiveren er opptatt av forbruk og livskvalitet og det han beskriver som «å sette et mindre økologisk fotavtrykk».

Et økologisk fotavtrykk er et mål på hvor mye ressurser vi bruker. Hvis alle hadde levd slik vi lever i Norge i dag, trenger vi 2-3 jordkloder til. Da gir det seg selv at det er enklere å legge om kursen, enn å finne 2-3 nye jordkloder.  

Et av stikkordene kan være takknemlighet, og være glad for det man allerede har. 

«Takknemligheten er en kongevei til økt livskvalitet. Samtidig er den en dyp trussel for forbrukersamfunnet vi alle er en del av. Kanskje er det mulig å KONSUMINDRE, samtidig som livskvaliteten øker?»

Reperatøruka 

I neste uke, 30. januar til 4. februar er det Reperatøruka. Her er det diverse arrangement som skjer!

Han hevder at påstanden «Det er umulig å ha det gøy hvis det økologiske fotavtrykket går ned» må utfordres. Her kan det som skjer i løpet av Reperatøruka hjelpe og inspirere oss.

I løpet av uken kan folk lære å ta vare på tingene vi er glade i, sammen med byens beste aktører innen vedlikehold, reparasjon, fiksing og utbedring - og kanskje på denne måten kan våre favorittdingser, smykker, klær og utstyr få et nytt og forlenget LIV!  

Programmet finner du her.