Gå til innhold
LAGslunsj på mandager i gang!

Mandag 4. september arrangerte LAGET (kristen studentorganisasjon) den første lagslunsjen på Ansgar!

Det var studenter fra alle fagområder og elever fra Bibelskolen. Det kom så mange at bollene måtte deles i to! Det ble mingling og snacks, og også prat om tro.

Leder for Laget på Ansgarskolen er Johanne Elida Weydahl. Hun opplever at Laget bidrar til at mange finner et trosfellesskap på skoler og universiteter.

Selv har hun har vært lagsleder tidligere på videregående, og vært med på mange arrangementer i regi av Laget. Det har betydd mye for henne personlig.

Laget er åpent for alle, med hva med de som ikke har en tro eller vet hva de tror på? 

Lunsjsamlingene følger Laget sitt samtaleopplegg, som gir en grunnleggende innføring i den kristne tro, svarer nestleder, Jenny Vetvik. Det kan være spennende for alle, uavhengig hvor du er trosmessig. De første åtte samlingene handler om «korset». Samtalen foregår i grupper på 5-6 stykker, så det er rom for alles tanker og refleksjoner.laget-samling-annie-skaugs-4sep2023-4Vi ønsker også å være fleksible, så hvis folk f.eks. har en del spørsmål, så kan vi sette av tid til det og justere programmet i forhold til hva de ønsker, sier Jenny. 

De ser også for seg å ha andre større arrangement som f.eks. «Grill en kristen» og «Skepsisuka», begge lavterskel-arrangementer med fokus på et større publikum. 

Lokallaget på Ansgar ønsker denne høsten å prioritere å møtes jevnlig i hverdagen istedenfor på store enkeltarrangementer, så derfor blir det lunsjsamlinger hver mandag klokken tolv utover høsten. 

Denne prioriteringen kan det virke som flere er enige i siden oppmøte på første samling var over all forventning. Tema på neste lagslunsj er «Korset som setter fri». 

Alle LAGETs arrangement er åpne for alle som er interessert.

Ps; LAGET i Sør arrangerer Apologetikk kvelder i Kristiansand om tro, tvil og vitenskap. Første kveldsarrangement i høst er 12.september. Dere som har lyst til å være med kan melde seg på her