Gå til innhold
Innspilling i Studio B

Innspilling i Studio B

«Det var skikkelig gåsehudfølelse å høre profesjonelle musikere spille min egen komposisjon», sier musikkstudent Eivind Heddan.  

 
dscf796715-03-24--ansgarskolen,-www.hakonsagen.com


Fredag 15. mars var han og en gruppe musikkstudenter fra Ansgar i Studio B på Gimlekollen for å spille inn egne arrangementer for strykekvartett. Strykerne var håndplukket fra Kristiansand symfoniorkester. Dette prosjektet er en årlig seanse, hvor studentene på 2. året Bachelor i musikk og musikkproduksjon har arrangering for strykekvartett på pensum. De lærer om instrumentenes egenart, hvordan de kan brukes i populærmusikkarrangementer, og hvordan ulike spilleteknikker og uttrykk noteres. Dette spilles inn av profesjonelle musikere. Opptakene blir deretter bearbeidet og mikset av studentene selv, og de leverer en ferdig produsert låt som en del av sine studentarbeider i dette emnet.  

dscf492315-03-24--ansgarskolen,-foto-av-kristian-hessen


«Dette er en ekstrem læringskurve for studentene, og veldig nyttig! Innspillingen gir et godt innblikk i hva som venter deg i bransjen», forklarer studiekoordinator og høyskolelektor i musikk Kjetil Høyer Jonassen. Et av målene er å få studentene vekk fra klasserommet og datamaskinene og ut i det virkelige livet som venter som musiker.  

«Dette syns jeg var veldig gøy og lærerikt, å se hvor profesjonelt det var, alt fra lydteknikk til de profesjonelle musikerne», forteller Eivind. Han syns også det var spennende å se hvor kjapt musikerne tok hans og de andre studentenes innspill på hvordan de skulle spille.  

dscf495115-03-24--ansgarskolen,-foto-av-kristian-hessen


Kjetil forteller at studentene gjør et grundig arbeid, med deadline og konkrete mål. Da opplever de også at innsatsen de legger inn i arbeidet gir kvalitet.  

«Når studentene skjønner at de har en deadline og skal treffe profesjonelle musikere som faktisk skal spille det de har laget, så leverer de!» forklarer han. 

«Dette er kanskje det gøyeste jeg gjør hele året!»  

Foto: Kristian Hessen