Gå til innhold
Harald i mål

Harald i mål

På lørdag kastet Harald seg i mål på Hovden etter spreke 42 kilometer på ski. - Jeg er stolt og glad over å ha gjennomført, sa rektor etter målplassering.

Rektor Harald Nygaard fullførte lørdag 17. mars Hovden Tour etter å ha trent med Sprek-prosjektet siden nyttår.

Syk i treningsperioden

I slutten av februar var Harald forsiktig med forventningene, fordi han nettopp hadde ligget med influensa i to uker.

– Før jeg ble syk var treningsopplegget bare en opptur. Det er utfordrende å komme i gang igjen. Man må begynne på riktig tidspunkt, og jeg har jo litt å ta igjen, så spreke som damene er blitt mens jeg var syk, sa Harald med referanse til de to andre Sprek-deltakerne. – Så nå kjenner jeg presset i at jeg skal gå så langt så snart. Samtidig tror jeg også kollegene kjenner presset litt nå, jeg er jo tross alt i et treningsprogram – og de må gå like langt...

Team Harald

Harald fikk nemlig med seg flere av kollegene fra Ansgarskolen til Hovden Tour, noen for å gå løpet sammen med ham, i ”Team Harald”, andre som heiagjeng. Hele Team Harald fullførte sammen med en tid på omtrent 5 timer og 35 minutter.

– Nå er jeg stolt over å ha klart å gjennomføre 42 kilometer på ski, smilte Harald rett etter målpassering. – Det var absolutt verdt turen, og jeg synes egentlig den siste mila var knallande gøy, selv om jeg var fryktelig sliten.

- Var det koselig å ha med kolleger?

- Ja, nå var de jo foran meg hele tida, og måtte kikke bakover etter hvor det ble av meg, men det var koselig likevel, smiler Harald.

Skryt fra treneren

Sprek-trener Arild Jørgensen var godt fornøyd med Haralds innsats. – Dette er imponerende, det var fantastisk å se alle tre fullføre her i dag. Harald var jo som en rakett på slutten. For meg er det årets overraskelse at han hadde så mye krefter igjen. Så syk som han har vært er dette knallbra. Han var råsterk og beregnet farten godt, skryter treneren.

- Hva skjedde på slutten, Harald?

- Jeg hadde et veddemål med Agnetha. Hun startet en time bak meg, og hvis hun tok meg igjen, lovet jeg å gi henne omkamp og løpe halvmaraton i sommer. Så jeg ga maks på slutten da hun kom bak meg. Dessverre tok hun meg igjen ti minutter før mål…

Sikter mot sommerløp

Dermed blir neste treningsmål for Ansgarrektoren Sommerskogsløpet 30. august – et halvmaraton, altså 21 km, fra Stemmen til Kjerrane. Der tar han opp kampen med Sprek-kollega Agnetha Lindebæk-Nielsen (bildet under) igjen. – Jeg har jo til og med lovet Agnetha at jeg skal knuse henne, så det blir ikke lange treningspausen her, avslutter Harald med en god latter.

 

Tekst: Hildegunn M. T. Schuff
Foto: Thomas J. Vaarlid

Agnetha Lindebæk-Nielsen og Harald Nygaard etter målplassering i Hovden Tour 2012