Gå til innhold
Forsker Grand Prix 2022

Torsdag 15. september braket det løs for alvor på kick scene i Kristiansand, da 9 fremadstormende, lokale forskere skulle kappes om hvem som kunne formidle sin forskning på best mulig vis.

Forsker Grand Prix er for alvor blitt etablert som et årlig høydepunkt blant landets universiteter og høyskoler, og utgjør en arena hvor PhD-kandidater konkurrerer om å aktualisere sin forskning foran et live-publikum. Konkurransen vurderes av et dommer-panel, samt publikums umiddelbare respons via sms-avstemming.  

I årets konkurranse var Ansgar høyskole dobbelt representert. Bodil Kvernenes Nørsett (høyskolelektor i Musikk) presenterte sin forskning på hvordan sangstudenter ved ulike musikkutdanningsinstitusjoner i Norden bruker sin vurdering ved sangeksamen til å bli en bedre sanger og artist. Hvordan vurderes studentene mellom de forskjellige institusjonene på noe som er så vanskelig å måle, vekte og vurdere som samspillet mellom fremføring og effekt hos en sangstudent?  

Helen Kolb (høyskolelektor i IFO/Psykologi) presenterte sin studie av voldsutsatte barn og deres motstandskraft og mestringsmuligheter. Kan denne styrkes og utvikles, eller er den å finne i den enkelte av oss i tildelt mål?  

Begge våre kandidater leverte formidling på øverste hylle, og etterlot oss som publikum sultne på å vite mer om prosjektene deres. Vegen til doktorgrad er åpenbart ikke bare brolagt med høye ambisjoner, men og evne til god formidling.

Vi gratulerer begge våre deltagere med vel gjennomført formidling. Vinner av forsker Grand Prix 2022 (Agder) ble Eva Mari Andreassen (UiA) og hennes prosjekt om hvordan kommunikasjon kan forbedres mellom helsearbeidere i samtale med hverandre og pasienter. 

Vi gleder oss allerede til neste års Forsker Grand Prix.