Gå til innhold
Ansgarlekene og Fadderuka

Ansgarlekene

Oppmøte og engasjementet til Fadderuka i år har vært over all forventning, forteller studentsrådsleder, Aron Mikael Moen Andersen.
 
bilde1-studentradsleder
 
Mandag var det Ansgarlekene, en aktivitetsdag og konkurransedag med både tautrekking, Uno-kortspill og quiz. Gratis mat til alle studenter og ansatte var også på menyen.  
Vinnerne fikk prestisjekoppen «Ansgarlekene». Han tror det store oppmøte har å gjøre med at folk er motiverte og har lyst til å være med, i tillegg til strålende vær.

Raus fadderuke på Ansgar høyskole 

«Det beste med Fadderuka er at alle har vært så gira! Det har vært mye folk og mye gøy som har skjedd» sier miljøarbeider Thomas Hake Steffensen.
 
bilde2-miljoarbeider
 
Studentene har vært i Dyreparken, det har vært mye god mat, grilling, sport, bading, studentgudstjeneste og studentfest. 
 
Han opplever at fadderne er gode til å inkludere og få med seg studentene på det som skjer.  De har fått mye positive tilbakemeldinger om at studentene trives og setter pris på de sosiale lavterskel arrangementene. 
 
Han er fornøyd med de midlene de har fått til rådighet fra høyskolen og opplever at skolen er åpne for de forslagene de kommer med.Det er store forskjeller i bruken av penger til fadderuken. Avisen Vårt land har kartlagt de forskjellige kristne høyskolene, og de varierte fra 200 til 1000 kr pr. student.
Her er oversikten:
oversikt-over-midler

Merker ressursforskjellen 

Jannike Klemmetsen og Sigri Stende Simonsen, som begge er studenter på musikk og helse, tredje året, syns oppstarten har vært veldig gøy! Etter to år med Corona hvor det var lite eller ingenting, har det vært godt å få være med på alt det sosiale som skjer de første studiedagene. De merker begge at det i år er satt inn ekstra gode ressurser rundt bl.a. miljøarbeidere og faddere. 
 
bilde3-musikkstudenter
 
De nyter fortsatt sommerværet, men er snart klare for høsten og gleder seg til å komme i gang med både studier og praksis.