Videreutdanningen Musikk, kultur og helse er et tilbud på masternivå for helse- og sosialarbeidere, og deg med utdanning innen pedagogikk, medisin, sosiologi eller psykologi.
Hensikten er å øke kunnskapen om og kompetanse i bruk av musikk og kulturtilbud i arbeid med sårbare grupper.
Videreutdanningen skal gi grunnleggende innsikt i hvordan deltakelse i musikk og kulturaktiviteter kan virke helsefremmende for ulike målgrupper. Innføringen i feltet musikk, kultur og helse skal legge grunnlag for refleksjoner rundt faglige problemstillinger i ditt eget praksisfelt.
Nå kan du søke opptak
Første emne har oppstart i januar 2022, og er nå åpent for søknader: Videreutdanning i Musikk, kultur og helse - Ansgar høyskole (ansgarhoyskole.no) Søknadsfrist er 1. desember 2021.
Dette emnet vil gi en kunnskapsoversikt og forståelse for feltet musikk, kultur og helse – med hovedvekt på musikk. Emnet er heldigitalt, og vil bestå av videoer og podcasts med aktuelle eksperter. I tillegg legges det inn noen digitale gruppemøter og veiledning. Videreutdanningen gjennomføres i hovedsak på plattformene Canvas og Zoom.
Totalt 30 studiepoeng
Totalt består videreutdanningen av totalt tre emner á 10 studiepoeng. Du kan velge å følge kun ett emne eller søke videre opptak til emne to og tre.
Emne 2 er samlingsbasert, og vil gi en praktisk innføring i å bruke musikk og kulturelle uttrykk på ulike måter med forskjellige målgrupper. Dette emnet gjennomføres høsten 2022.
Emne 3 vil være digitalt og prosjektbasert. Du vil få innsikt i prosjekter der musikk, kultur og helse er sentralt, og du skal gjennomføre et eget prosjekt. Dette emnet gjennomføres våren 2023.
Et samarbeid mellom Ansgar høyskole og UiA
Videreutdanningen i Musikk, kultur og helse er et samarbeid mellom Ansgar høyskole og UiA, og er utviklet etter bevilgning fra DIKU. Det er Hege Bjørnestøl Beckmann (førsteamanuensis i musikk, UiA) og Marie Strand Skånland (førsteamanuensis i musikk og helse, Ansgar høyskole) som er faglige ansvarlige for videreutdanningen.