Ansgarpodden

Velkommen til Ansgarpodden - hvor vi snakker om og rundt fagområdene ved skolen - samtidig som vi setter fokus på tro og tanke.

Nedenfor kan du høre inviterte gjester, eller ansatte og studenter fra skolen.

spotify-logo-png-7053
Saksordfører for den nye trossamfunnsloven
Jorunn Gleditsch Lossius ble kastet inn i rikspolitikken da Kjell Ingolf Ropstad ble barne- og familieminister for et par år siden. Lossius har vært saksordfører for den nye trossamfunnsloven som trådte i kraft 1. januar 2021. Hun er gjest hos Ingunn Folkestad Breistein og Kjell Pedersen i denne Ansgarpodden.
1. amanuensis i teologi ved Ansgar høyskole i Kristiansand
Finnes kristen etikk, eller holder Kardemommeloven som etisk veileder i livet? Kan kristen etikk ha innflytelse i dagens samfunn? 1. amanuensis i teologi, Martin Jakobsen, drøfter dette sammen med rektor Ingunn Folkestad Breistein og Kjell Pedersen i denne Ansgarpodden.

1. amanuensis i musikk og forskningsleder ved Ansgar høyskole i Kristiansand
Hvordan har folk i Norge lyttet til musikk under koronapandemien? Har pandemien gjort noe med hvordan Ola Nordmann lytter til musikk? Marie Skånland - 1. amanuensis i musikk og forskningsleder ved Ansgar høyskole i Kristiansand - har gjort en undersøkelse om hvordan folks bruk av musikk under første del av pandemien. Hun er gjest hos rektor Ingunn Folkestad Breistein og journalist Kjell Pedersen i denne Ansgarpodden
spotify-logo-png-7053
Arbeiderpartiets talskvinne i tros- og livssynsspørsmål
Kari Henriksen er Arbeiderpartiets talskvinne i tros- og livssynsspørsmål. Hun varsler omkamp om deler av den nye trossamfunnsloven hvis AP kommer til makten etter valget i 2021. Kari er gjest hos Ingunn Folkestad Breistein og Kjell Pedersen i denne podkasten.

Sogneprest i domkirken i Kristiansand
Hvorfor diskuterer man i det hele tatt om kvinner kan jobbe som prester, pastorer eller ha styreverv i kristen-Norge i 2020? Sogneprest i domkirken i Kristiansand, Aud Sunde Smemo, er gjest hos Ingunn Folkestad Breistein og Kjell Pedersen i denne utgaven av Ansgarpodden.

spotify-logo-png-7053

Rødtpolitiker og ateist Mimir Kristjansson roper varsko og mener man må vise raushet overfor kristne. Biskop Stein Reinertsen i Agder og Telemark bispedømme er gjest hos rektor Ingunn Folkestad Breistein og programleder Kjell Pedersen for å svare på vegne av kristenfolket.

spotify-logo-png-7053
Stadig flere vokser opp med krysskulturelle erfaringer og opplever krysspress og utenforskap. Deltakerne i «Fargespill» opplever musikkfelleskapet som sitt «lykkested» noen timer i uka hvor de ikke føler seg «unorske». Som en deltaker sa: «Her var jeg ikke dummest i klassen».